Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi, borsa yatırımcılarının son yıllarda en çok ilgi gösterdiği şirketler arasında yer alıyor. Koza Altın İşlemeleri A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı sermaye artırım bildirimi ile şirket hisseleri bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Yatırımcılar, Ankara merkezli şirketin hissedarları, ortakları, yönetim kurulu üyeleri, hisse senedi, sermaye ve kuruluş sürecini araştırıyor. İşte Koza Altın İşletmeleri A.Ş. konusu hakkında merak edilenler ve KOZAL hisse senedinin bedelsiz ihraç onayı ve tarihi ile ilgili açıklamalar.
Detaylar burada
Koza Gold Kuruluş Süreci: Koza Gold Kim Hakkında?
Koza Altın İşletmeleri A.Ş. 29 Ağustos 1989 tarihinde kurulmuştur. Ülkemizde faaliyet gösteren ve uluslararası arenada söz sahibi olan Koza Altın, Cumhuriyet tarihi boyunca altını çıkaran ve işleyen ilk Türk maden şirketidir.
15 Temmuz sürecinden sonra yöneticileri FETÖ suçlamasıyla firar ettikten sonra yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredildi.
Koza Altın İşletmeleri A.Ş. madenleri
Koza Altın, Türkiye genelinde 5 alanda aktif olarak altın üretimi yapmaktadır. Bu madenler;
Ovacık Altın Madeni: İzmir’in kuzeyinde Bergama ve Dikili ilçelerinin ortasında kalan Ovacık bölgesinde yer almaktadır. Ovacık madeni, hem Koza Altın İşletmeleri A.Ş.’nin ilk altın madeni olma özelliğini taşıyor. ve Türkiye.
Mastra Altın Madeni: Gümüşhane’nin Demirkaynak (Mastra) köyünde yer almaktadır.
Çukuralan Altın Madeni: İzmir ilinin Dikili ilçesi ile Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesi arasında kalan Çukuralan mevkiinde yer almaktadır.
Kaymaz Altın Madeni: Eskişehir ili Sivrihisar İlçesi Kaymaz Mahallesi’ndedir. Damdamca, Topkaya ve Mermerlik sahalarından oluşmaktadır. Maden yatakları olarak tanımlanan dört farklı lokasyon bulunmaktadır. Bunlar Damdamca Zirve, Ana Bölge, Mermerlik ve Kızılağıl bölgeleridir.
Himmetdede Altın Madeni: Kayseri ilinin Himmetdede Kasabası ile Kalaba Kasabasının ortasında yer almaktadır. Koza Altın İşletmeleri A.Ş.’nin ilk işletmesidir. yığın liçi ile üretmek. Aynı zamanda Koza Altın’ın taşeron kullanmadan işlettiği ilk işletmesidir.
Ayrıca Çoraklıktepe Altın Madeni, Kubaşlar Projesi ve Mollakara Projesi de Koza Altın operasyonları ve projeleri arasında yer almaktadır.
Koza Altın İştirak Yapısı: Sermaye Dağılımı
En büyük hissedarı ATP İnşaat ve Ticaret A.Ş.’dir. Koza Altın İşletmeleri’nin halka arz edilen hisse büyüklüğü “diğer” olarak belirtilmektedir.
KOZAL Hangi Bölümlerde Faaliyet Göstermektedir? Koza Altın Ne Üretir?
Koza Altın İşletmeleri madencilik branşında faaliyet göstermektedir. Şirket bünyesinde altın ve gümüş madenciliği, maden arama ve cevher zenginleştirme faaliyetleri yürütülmektedir.
Altın ve gümüş madenlerinin yanı sıra; Bakır, kurşun-çinko, demir vb. metalik maden yataklarının araştırılması, geliştirilmesi ve üretimi konusunda faaliyetler yürütmektedir.
Koza Altın Yönetim Kurulu Üyeleri
İsmail Güler
Enis Güçlü Şirin
Cahit Tokmak
Mahmut Çelik
Koza Altın Hisse Kodu Nedir?
Borsa yatırımcılarının merak ettiği bir diğer konu da Koza Altın Hisse Kodu. Koza Altın hisseleri ‘KOZAL’ kodu ile işlem görmektedir.
KOZAL Tahvil Detayları: Piyasa Değeri, Net Kâr ve Senet Sayısı
TMSF’nin açıkladığı son verilere göre 2016 yılında 5,3 milyar TL aktif büyüklüğe sahip olan Koza Altın, 2020 sonunda 12,1 milyar TL’ye ulaştı. Şirketin bu dönemde net kârı yüzde 547 arttı.
Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay alındı! Koza Altın İşletmeleri (KOZAL) yüzde 2000 ile rekor bedelsiz sermaye artırımı yapıyor!
Koza Altın İşletmeleri A.Ş. 3 milyar 50 milyon TL bedelsiz sermaye artırımı yapma kararı aldı. Bu miktar, şirketin sermayesini yüzde 2000 artıracağı anlamına geliyor.
KOZAL, rekor bir sermaye artışıyla 152.500.000 TL olan mevcut sermayesini iç kaynaklardan 3 milyar 50 milyon TL artırarak 3.202.500.000 TL’ye ulaştı.
Koza Altın İşletmesi A.Ş. Açıklama şu şekildedir:
Yönetim Kurulumuzun 26.12.2022 tarihli toplantısında, 1. Şirketimizin çıkarılmış sermayesi 5.000.000.000 TL (Beş Milyar Türk Lirası) olan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 152.500.000 TL (Yüzelliikibinbeşyüz Türk Lirası) olan 3.050.000.000 TL (Üç Milyar Elli Milyon Türk Lirası) tamamı iç kaynaklardan karşılanmıştır. ) %2000 oranında artırılarak 3.202.500.000 TL’ye (Üç Milyar İki Yüz İki Milyon Beş Yüz Bin Türk Lirası), 3. Şirket Esas Sözleşmesi’nin Sermaye ve Payların Cinsi başlıklı 6. maddesine göre çıkarılacak paylar şunlardır: A Grubu Kayıtlı (TREKOAL00022) A Grubu Kayıtlı (TREKOAL00022), B Grubu Hamiline (TREKOAL00014) B Grubu Hamiline (TREKOAL00014) hisseleri için. TREKOAL00014) pay olarak, 4. Söz konusu karar kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurulmasına oy birliği ile karar verildi.
KAP’ta Sermaye Artırım – Azaltım İşlemlerine İlişkin Açıklamayı incelemek için tıklayınız.
Koza Altın İşletmeleri (KOZAL) Bedelsiz Hisse Senetlerini Ne Zaman Dağıtacak?
KOZAL’ın SPK tarafından onaylanan bedelsiz sermaye artırımına ilişkin henüz tarih verilmedi. KOZAL bedelsiz hisselerinin dağıtım tarihinin ise önümüzdeki günlerde açıklanacağı düşünülüyor.
haber-yomra.com.tr